Unreal Commander

szerda, augusztus 10, 2005

Money for nothing...?

Végre sikerült megvásárolni az Operát. Az OTP WEB-kártyával sikeresen fizettem az Opera vásárlási oldalán. EUR-ban fizettem, mert ennek az árfolyama alapján a 30 EUR kedvezőbbnek tűnik, mintha 39 USD-ban végeztem volna el a tranzakciót.
Érdemes figyelni arra, hogy erre még felszámolják a 25% ÁFA-t. Ez kisebb kellemtelenséget is okozott, mert a WEB-kártyára én csak a nettó összeget tettem egy kis ráhagyással, és a rendszer visszaszólt, hogy kevés a pénz. Utólag vettem észre, hogy az ÁFA volt a ludas.
Most már van egy regisztrált Operám. A fizetés után kb. 2 órával már megérkeztek a kódok az összes platformra. Ezt szépen eltettem az e-mail fiókomba, illetve nyomtatva az íróasztal fiókomba.
No, nem kell furcsán nézni...:) Nem azért vettem meg az Operát , hogy eltüntessem a reklámot. Nekem kellenek azok a "bosszantó" Google linkek. Munkám során igen sok hasznos információt nyújt az üzleti és IT trendekről. Ha nagyon zavarnak, bekapcsolom a Teljes képernyőt, s dolgozom nagy kényelmemben.
Mondhatná valaki, hogy fizetni kell a kioszk mód használatáért is, mert az a szabad verzióban nem működik. Legáltalánosabban ismert funkciója a filter.ini kezelése. De ez önmagában nem lenne kényszerítő erő, hiszen könnyen hozzájuthat az ember a megfelelő kódokhoz. (Teszt szinten ezt ki is szoktam használni.)
Csak az a bökkenő, hogy jelenleg a kioszk módot, és a Google reklámokat nem lehet egyszerre használni. Remélem, ez hamarosan már nem lesz gond.
Egyszerűen csak "hivatalosan is" hozzá kívántam járulni ahhoz a nagyszerű fejlesztési munkához, amit elsősorban az Opera 7.50 óta végeznek. Nagyon fontos, hogy minél többen használják az Operát akár szabadon, akár fizetősen.

És persze, megelégedéssel...!