Unreal Commander

hétfő, július 11, 2005

Oszd meg Opera-álmaidat!

Az Opera mindig tartogat számomra meglepetéseket!
Az Opera "legnagyobb hátránya", hogy fizetni kell érte. Illetve, ha nem akarjuk nézegetni a Google reklámokat. Bár én kedvelem ezeket, mert jó információ forrásnak tartom, ám ezzel legtöbben nem így vannak.
Már többször mutattam másoknak, hogy én a free adware verziót használom, mégsem kell állandóan elviselnem a reklámokat. Erre többen is kérdezték, hogy hogyan csinálom ezt. Ekkor vetődött fel bennem az igény a "one-click package" módszerre, vagyis, hogy egy kattintással a teljes Opera megjelenést lecseréljem gombjaival, eszköztáraival együtt.
Eddig "álmodtam csak róla", de rájöttem, hogy hiszen az orrom előtt hever a megoldás. Hát mire való az Eszköztár-beállítás, ha nem erre? Próbáljuk meg. (Előtte mindenképpen egy mentés nem árt az eredeti programról.)

- Lépjünk ki az Operából (ha benn vagyunk :) )
- Határozzuk meg az Opera Profile könyvtárát. (Súgó/Opera névjegye/Opera mappája)
- Másoljuk ennek "toolbar" könyvtárába a következő konfigurációs file-t (Jobb egérgomb/Mentés másként).
- Menjünk az "Eszközök/Beállítások/Haladó/Eszköztárak" képernyőre. Az "Eszköztár beállítás" alatt állítsuk be a megfelelő "Opera Standard (Modified)" eszköztárat és OK. Ha minden rendben lement, akkor megjelenik az új megjelenés.

Természetesen mindenki saját skin-jében fogja megkapni a beállításokat. Én a Netscape Modern bőrt használom, a Homok színsémával.

Most már csak azt várom, hogy ehhez hasonlóan mások is közre tudják adni megjelenésüket. Persze a többi elemre is megvannak ugysaenezek a trükkök. (Pl.: panelek)