Unreal Commander

szombat, július 09, 2005

Azok a csodálatos USER.JS-ek!

Az Opera 8-ban jelent meg először hivatalosan a Felhasználói Javascript (USER.JS) alkalmazása. Nagyszerű dolog volt ez az újítás. Tulajdonképpen a Mozilla Greasemonkey-nak felel meg.
Aztán a 8.01-ben ezt még meg tudták fejelni. Most már akárhány Javascriptet futtathatunk oldalaink előtt, mellyel viselkedésüket befolyásolhatjuk szinte végtelen lehetőséggel.
Ezeknek a User Javascripteknek a telepítése észtvesztően egyszerű. A letöltött ".js " file-t egyszerűen bemásoljuk a USER.JS könyvtárába. Ennek a könyvtárnak a helye megtalálható a Súgó/Opera névjegye menüpont Felhasználói Javascript file alatt.
Álljon itt most néhány igazi csemege: (A kiválasztott linket a jobb egérgomb/Cél mentése másként-tel másoljuk a fentebb leírt módon meghatározott felhasználói javascript könyvtárba. Ettől eltérő telepítést jelzem)

- A sokak által bálványként imádott AdBlock helyett ez is nagyon alkalmas eszköz (lehet később) reklámok kiszűrésére
(Ez még kicsit tökéletesítésre szorul, mert bizonyos oldalakon [pl.:www.nol.hu] a képeket is elrontja. Tehát inkább csak egy kis tesztre ajánlom :( )

- Ha csak a Flash-eket akarjuk kiszűrni

- Ha kicsit rugalmasabban akarjuk kezelni a Flash-eket (ZIP file)

- Tartalomjegyzéket állíthatunk össze a lap alján az oldal cikkeiből

- Fejlesztőknek nagyon hasznos scriptek találhatók ezen az oldalon. Vgyázzunk, ezeket a scripteket könyvjelzőként kell telepíteni. Jobb egérgomb / Könyvjelző a hivatkozáshoz. De ezt az oldalon a linkekhez kapcsolódóan közlik is. (HTML oldal)

És munka után jöhet a szórakozás. Nagyon aranyos kis JS :) (Fórum topic)

Ezeket csak kedvcsinálónak szántam. Érdemes keresni User Javascriptek után a Neten. Megéri!