Unreal Commander

szerda, november 16, 2005

Plugin-ok a FireFox-ból

Gyakori probléma az Operával, hogy a plugin-ok telepítése nehézkes. Bár az Opera plugin honlap elég részletes magyarázatot ad a telepítés menetére vonatkozóan, ez még így is nehézkes.
Gondolom már sokan felfedezték, de én csak minap vettem észre, hogyha az Opera telepítésének vagy újratelepítésének idején már van telepített FireFox vagy Mozilla, akkor ezt nagyszerűen ki lehet használni. Bár nem akarok senkit arra ösztönözni, hogy telepítsen FF-ot vagy Mozillát, de ha már fel va telepítve, vagy párhuzamosan azt is használjuk, akár csak tesztelési céllal is , akkor annak minden addigi és újonnan telepített pluginje automatikusan használható Operához is!
(Figyelem! Nem biztos, hogy mindegyik, de eddig nekem még az összes működött)
Ez kihasználható úgy is, ha valami új plugin-t akarunk telepíteni, és az Operához nem ajánl fel opciót, de FireFox-oz igen, akkor az ott települő plugin az Opera plugin-je is lesz egyben.
Másik kihasználási lehetőség, hogy mivel egy Opera felhasználó ritkán cserélgeti a FireFox verzióit, így az Opera újratelepítgetése során a plugin-ok megmaradnak.
Azt, hogy a FireFox plugin-okat az Opera eléri-e, le lehet ellenőrizni az opera:plugins beírásával a címsorba.
Tapasztalataim szerint ez működik a 8.50 és 9 TP1 verziókkal. Korábbiakat nem tudom.